Υλικά για χοιρινό με κάστανα

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
30ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
200ml λευκό κρασί
1 κύβο βοδινού λιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό
Κόκκους μαύρου πιπεριού
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για χοιρινό με κάστανα

  • Βάλε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίξε το κλωναράκι με το δενδρολίβανο να αρωματιστεί
  • Αφαίρεσε το κλωναράκι και θωράκισε το κρέας, γυρίζοντας προσεκτικά χωρίς να το τρυπάς, να ροδίζει
  • Με ελάχιστο νεράκι ανακάτεψε το κορν φλάουρ να πάρεις μια πάστα και συνέχισε το ανακάτεμα να “πανάρει” η πάστα το κρέας
  • Σβήσε με το κρασί και αφού φύγει το πολύ αλκοόλ, συμπλήρωσε όσο από τον λιωμένο κύβο πάρει κύβο, προκειμένου να σκεπαστεί το κρέας
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και τους κόκκους πιπέρι. Σκέπασε και άφησε το κρέας να σιγοβράσει για 50 λεπτά
  • Άνοιξε την κατσαρόλα, πρόσθεσε τα βρασμένα κάστανα και ανακίνησε λίγο όλο το φαγητό χωρίς να ανακατέψεις. Άφησε 40 λεπτά να ψηθεί το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη
  • Είναι έτοιμο όταν τα κάστανα θρυματίζονται με ένα πηρούνι. Σέρβιρε ζεστό