Υλικά για Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα

1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
20 κάστανα
1 κρεμμύδι
50ml λευκό κρασί ζωμό μόσχου ή κοτόπουλου
50ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα

  • Χαράζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα καθαρίζουμε.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε μέτρια μορφή καρέ και το σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με δυνατή φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει.
  • Προσθέτουμε ζωμό μόσχου ή κοτόπουλου μέχρι το σημείο που θα σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα κομμένα ζουλιέν και τα κάστανα. Αφήνουμε να βράσει το χοιρινό σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε ανά διαστήματα προσέχοντας να έχει υγρά η κατσαρόλα.