Υλικά για Mont Blanc

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:

6 κοφτές κουταλιές (40 γρ) κορν φλάουρ
2 κοφτές κουταλιές (20 γρ) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
ελάχιστο αλάτι
2 κούπες (500ml) γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλλίνη
100 γρ λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
Για τον πουρέ κάστανο:
1 κούπα συμπιεσμένα κάστανα βρασμένα, περίπου 200 γρ
⅔ κούπας (200 γρ) γλυκιά κρέμα κάστανο (ή μαρμελάδα κάστανο)
3-4 κουταλιές νερό

Για τα σαβαγιάρ:
18 μπισκότα σαβαγιάρ

½ κούπα γάλα
Για τα υπόλοιπα:
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και ξύσμα λευκής σοκολάτας
6 ή 8 ποτηράκια/μπολάκια σερβιρίσματος
Cook Mode
(να μην σβήσει η οθόνη)

Συνταγή για Mont Blanc

  • Κάντε την κρέμα λευκής σοκολάτας: Βάλτε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Προσθέστε το γάλα και το αλάτι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχήσει να κοχλάζει.
  • Αφήστε την κρέμα να κοχλάσει για 1 λεπτό και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανίλια, περιμένετε 1 λεπτό και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η κρέμα να γίνει λεία.
  • Αν τυχόν έχει μικρούς σβώλους, μπορείτε να την περάσετε από ένα κόσκκινο ή να την χτυπήσετε στο μπλέντερ.
  • Βάλτε τη σε μπολ, καλύψτε με μεμβράνη ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και φυλάξτε στο ψυγείο.
  • Κάντε τον πουρέ κάστανο: Βάλτε τα κάστανα και τη γλυκιά κρέμα κάστανο σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε καλά. Θα χρειαστεί να σταματήσετε μερικές φορές και να ξύσετε τα τοιχώματα.
  • Προσθέστε όσο νερό χρειαστεί σταδιακά, ώστε η κρέμα να έχει βελούδινη, απαλή υφή.
  • Φτιάξτε τα Mont Blanc: Βάλτε το γάλα σε ρηχό πιατάκι και βρέξτε στιγμιαία τα μισά σαβαγιάρ. Μοιράστε τα στα ποτηράκια και απλώστε από πάνω ένα κοφτό κουταλάκι κρέμα κάστανο.
  • Μοιράστε τη μισή κρέμα λευκής σοκολάτας πάνω από τα σαβαγιάρ.
  • Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύψτε τα με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Δώστε στην κρέμα το σχήμα πυραμίδας χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα ή ένα κουταλάκι.
  • Βάλτε την κρέμα κάστανο σε ένα κορνέ με λεπτή στρογγυλή μύτη ή μύτη αστέρι και καλύψτε την επιφάνεια του γλυκού με κυκλικές κινήσεις.
  • Βάλτε το γλυκό το ψυγείο για μερικές ώρες προκειμένου να παγώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και ξύσμα λευκής σοκολάτας πριν το σερβίρισμα.