Υλικά για ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια
2 φλ. ρύζι για ριζότο
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το ζωμό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
λίγα κλαράκια από μυρωδικά

Συνταγή για ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές

  • Βράζουμε όλα τα φλούδια από τα λαχανικά με 3 λίτρα νερό και λίγο αλάτι, για 30 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό ζεστό στην κατσαρόλα.
  • Μετράμε το ζωμό και το ρύζι.
  • Η αναλογία πρέπει να είναι 3 φλιτζάνια ζωμός για 1 φλιτζάνι ρύζι.
  • Δηλαδή αν μετρήσουμε 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι θα χρειαστούμε 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά.
  • Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ακόμα ζωμό και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σταθεί για 5-6 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.