Υλικά για τηγανίτες μήλου

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 μήλο καθαρισμένο
μέλι, κανέλα

Συνταγή για τηγανίτες μήλου

  • Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
  • Στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα.
  • Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
  • Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας.
  • Γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Τις σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή μαζί με 1 καθαρισμένο μήλο, μέλι και κανέλα.