Υλικά για κουνουπίδι με λεμονάτη σάλτσα

1 κουνουπίδι
Αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο
1 κ.γ. μουστάρδα

Συταγή για κουνουπίδι με λεμονάτη σάλτσα

  • Κόβουμε τα φύλλα από το κουνουπίδι και στη συνέχεια κόβουμε ένα μικρό κομμάτι σε σχήμα κώνου από τον κάτω μέρος.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Βάζουμε το μπρόκολο σ’ ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
  • Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και χύνουμε αργά πάνω στο ζεστό κουνουπίδι για να του επιτρέψουμε ν’ απορροφήσει τα υγρά.
  • Κόβουμε σε τέταρτα και σερβίρουμε.
  • Συνδυάστε το με λαζάνια.