Υλικά για χριστουγεννιάτικο Carrot Cake

Για το Cake
350 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
4 τεμάχια αυγά μέτρια
360 γραμμάρια βούτυρο κλασικό
450 γραμμάρια καρότο, τριμμένο
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
5 γραμμάρια σόδα
5 γραμμάρια κανέλα
2 γραμμάρια γαρίφαλο
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 γραμμάρια μοσχοκάρυδο
5 γραμμάρια αλάτι

Για την Κρέμα
250 γραμμάρια βούτυρο κλασικό
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
βανίλια
450 γραμμάρια τυρί κρέμα
10 γραμμάρια κανέλα
γραμμάρια μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο Carrot Cake

Για το Κέικ
  • Σε κάδο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ενώνουμε τα 2 μείγματα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ανάμειξης και ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, χρησιμοποιώντας μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
  • Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170˚C για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, πριν σερβίρουμε
Για την Κρέμα
Σε κάδο ανάμειξης ενσωματώνουμε με φτερό (Κ) όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες.