Υλικά για κέικ με καρότο & τζίντζερ


  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα
  • 4 αυγά
  • 4-5 καρότα τριμμένα
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη


Για το frosting

  • 190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 375 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. τυρί κρέμα


Συνταγή για κέικ με καρότο & τζίντζερ


  • Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, τη Φαρίνα και το τριμμένο καρότο και ανακατεύετε ελαφρά.
  • Μοιράζετε το μίγμα σε δυο φόρμες του κέικ μακρόστενες και ψήνετε στους 170ºC για 45 λεπτά και στους 180ºC για 15 λεπτά.


Για το frosting:

  • Χτυπάτε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για να αφρατέψει το μίγμα.
  • Απλώνετε στο κέικ με μια σπάτουλα και γαρνίρετε προαιρετικά με ξύσμα καρότου.