Χωριάτικη γαλατόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη
Μια υπέροχη, παραδοσιακή συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη με φύλλο κρούστας, σιμιγδάλι και βούτυρο Κερκύρας
    Υλικά για Χωριάτικη γαλατόπιτα
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
 - 6 αυγά
 - 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
 - 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
 - 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τ. Κερκύρας
 - 7 φύλλα κρούστας
 - 1 πρέζα βανίλια
 - 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
 - λίγο αλάτι
 - λίγο βούτυρο αγελάδος για επάλειψη
 
Συνταγή για Χωριάτικη γαλατόπιτα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα.
 - Όσο είναι κρύο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.
 - Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
 - Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο τ. Κερκύρας ανακατεύοντας συνεχώς.
 - Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
 - Αλείφουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με βούτυρο και στρώνουμε τα φύλλα καλά (τα οποία έχουμε επίσης βουτυρώσει) ώστε να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.
 - Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
 - Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο C προσέχοντας να μην αρπάξει η κρέμα από πάνω.
 
            
 En