Υλικά για δίπλες 

  • 6 αυγά
  • 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
  • 2 φλυτζάνια του καφέ νερό
  • 2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκ
  • αλεύρι μαλακό ή φάριν-απ (όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη)
  • λάδι αγνό χωρίς οξέα
  • μία πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι 
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • κανέλλα ξύλο
Για το πασπάλισμα 

  • Καρύδι τριμμένο 2/3
  • αμύγδαλο τριμμένο 1/3
  • κανέλλα τριμμένη
  • σουσάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο.

Συνταγή για δίπλες

  • Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.
  • Ανοίγουμε φύλλα χοντρά (2 χιλιοστά περίπου) και τα κόβουμε λουρίδες πλατιές έως 15 πόντους μήκος και 4-5 φάρδος με το ειδικό ροδάκι.
  • Όταν το λάδι κάψει καλά στην φριτέζα κάνουμε τα κομμάτια φιόγκους πιέζοντας τα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα, τόσο όσο να βράζουν άνετα.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε δίπλα ετοιμάσει το σιρόπι με το μέλι, την ζάχαρη, το νερό και την κανέλλα ξύλο και όταν βράσει τα ξαφρίζουμε.
  • Όταν καθαρίσει το αφήνουμε και σιγοβράζει.
  • Με μία τρυπητή κουτάλα τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην πιατέλα.
  • Εκεί τις πασπαλίζουμε με τα καρυδοαμύγδαλα που έχουμε ήδη αλέσει κα ανακατέψει μαζί με το καβουρδισμένο σουσάμι και την κανέλλα σκόνη.