Υλικά για τάρτα λεμονιού

  • 300 γρ. (1½ μεγάλο πακέτο) μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι
  • 2½ κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, καλύτερα με 10% λιπαρά
  • 250 - 260 γρ. (περίπου 2/3 του κουτιού) γάλα ζαχαρούχο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Συνταγή για τάρτα λεμονιού

  • Για την τάρτα λεμονιού, ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση και ξύνουμε με ένα μαχαίρι αφαιρώντας τη γέμιση (δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τη φάμε σκέτη).
  • Αφήνουμε μόνο 3 - 4 ακέραια για γαρνίρισμα.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.
  • Αδειάζουμε σχεδόν όλο το τρίμμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κρατάμε λίγο χωριστά για γαρνίρισμα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
  • Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με το τρίμμα μπισκότου.
  • Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα περίπου 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  • Το πατικώνουμε με τα χέρια ώστε να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση.
  • Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα αυτό το μείγμα πάνω στη βάση.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει και διακοσμούμε με τα ακέραια μπισκότα που επίσης έχουμε κρατήσει.
  • Αφήνουμε την τάρτα λεμονιού να σταθεί στο ψυγείο όλη νύχτα πριν την κόψουμε.