Σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
Μια συνταγή για παραδοσιακή, σιροπιαστή και αφράτη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και βούτυρο
    Υλικά για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
- 4 ποτήρια νερό
 - 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
 - 5 αυγά
 - 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
 - 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
 - Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
 - 1 ξυλάκι κανέλας
 - 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
 - 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
 
Συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό.
 - Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά.
 - Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
 - Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
 - Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
 - Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα.
 - Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
 - Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.
 
            
 En