Σουφλέ πατάτας: Το ιδανικό ορεκτικό για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Το σουφλέ πατάτας είναι υπέροχο, γευστικό και πολύ εύκολο
    Υλικά για σουφλέ πατάτας
- 1 με 1½ κιλό πατάτες βρασμένες
 - 250γρ. φέτα
 - 200γρ. κεφαλοτύρι
 - 600γρ. τυρί γκούντα
 - 7 με 8 φέτες ζαμπόν
 - 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 - 2 κρέμες γάλακτος
 - 3 αυγά
 - Τριμμένη φρυγανιά
 - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
 - 2 με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
 
Συνταγή για σουφλέ πατάτας
- Έχουμε βράσει τις πατάτες μας και τις έχουμε καθαρίσει.
 - Βουτυρώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
 - Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση βάζοντας τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
 - Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
 - Προσθέτουμε το ζαμπόν, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, λίγο γκούντα, λίγο πιπέρι και ελάχιστη ρίγανη.
 - Τέλος, λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
 - Διαλύουμε ή κόβουμε ροδέλες τις βρασμένες πατάτες, που έχουμε και τις απλώνουμε στο πυρέξ.
 - Ρίχνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε, για να πάει παντού. (* Για όσους διαλύσουν τις πατάτες, είναι καλύτερα να τις ρίξετε μέσα στο μπολ με το μείγμα και μετά στο πυρέξ. Θα ανακατευτούν καλύτερα.)
 - Τέλος, απλώνουμε το γκούντα από πάνω και τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο για 30 λεπτά.
 - Όταν το σουφλέ γίνει, το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.
 
            
 En