Υλικά για την πουτίγκα σοκολάτας

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. Κακάο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 600 γρ. Γάλα
  • 3 Κρόκους αυγών (μεγάλους)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. Βούτυρο
  • 125 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
  • 1 Συσκευασία Crème
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας

Συνταγή για την πουτίγκα σοκολάτας

• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
• Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα, περίπου 4 λεπτά.
• Βάζουμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε στους κρόκους ζεστό μείγμα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
• Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά ποτήρια ή μπολάκια και τα καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα, για να αποφύγουμε την υγρασία.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, για 2 ώρες.
• Σε ένα μίξερ χτυπάμε το crème με τη ζάχαρη άχνη, να αφρατέψουν καλά.
• Σερβίρουμε τα ατομικά μπολ με το crème από πάνω και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.