Υλικά για κρέπες με κιμά

  • 5 αυγά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1 ποτήρι βούτυρο
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών
  • Τριμμένες φρυγανιές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 ποτήρι σκληρό αλεύρι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για κρέπες με κιμά

  • Αναμειγνύουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, το αλεύρι και 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε το χυλό, ώστε να γίνει αραιή κρέμα και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τρεις κουταλιές από το χυλό, περιστρέφοντας το τηγάνι, για να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε την κρέπα για 2 λεπτά, την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη για 2 λεπτά και, μετά, τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να τελειώσει ο χυλός και πάμε για τη γέμιση.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές βούτυρο και, μετά, προσθέτουμε μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο, τον κιμά και τα συκωτάκια πουλιών, αφού τα ζεματίσουμε και τα κόψουμε.
  • Λίγα λεπτά αργότερα, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό φύλλο δάφνης.
  • Αφήνουμε το μείγμα για τις κρέπες με κιμά να σιγοψηθεί για 45 λεπτά και, ύστερα, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1 χτυπημένο αυγό, 2 κουταλιές παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά.
  • Σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τo υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο και ελάχιστη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά.
  • Γεμίζουμε τις κρέπες με κιμά και τις βάζουμε στοιχημένες σε ένα ταψάκι ή, ακόμα καλύτερα, σε ένα πυρέξ.
  • Τις περιλούζουμε με τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με αρκετή παρμεζάνα και τις βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.