Εύκολη γαλατόπιτα με φρέσκο βούτυρο
Λαχταριστή γαλατόπιτα με ψιλό σιμιγδάλι, ζάχαρη, κανέλα και τη μυρωδιά του λιωμένου βουτύρου
    Υλικά για γαλατόπιτα
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
 - 8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
 - 4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
 - 4 αυγά
 - 2 κ.τ.σ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
 - Ξύσμα από 1 λεμόνι
 - 1 πρέζα βανίλια
 - 1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
 - ½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα
 
Συνταγή για γαλατόπιτα
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
 - Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
 - Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
 
            
 En