Υλικά για γιουβαρλάκια 

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • δυόσμο
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για γιουβαρλάκια 

  • Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και πλάθετε τα γιουβαρλάκια.
  • Τα αλευρώνετε και τα βάζετε όλα μαζί σε βαθύ ταψί.
  • Καίτε το βούτυρο σε τηγανάκι και περιχύνετε με αυτό τα γιουβαρλάκια.
  • Ρίχνετε κατόπιν λίγο νερό μαζί με το ζωμό των λεμονιών και τα ψήνετε στο φούρνο.
  • Τα αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.