Υλικά για κεφτέδες με ούζο


  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή βοδινό
  • 6 χοντρές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 3 κουταλιές της σούπας ούζο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για κεφτέδες με ούζο


  • Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί και μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό.
  • Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται, τη βγάζουμε, τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ την ψίχα και τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τα αβγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για άλλη μια φορά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους οποίους στη συνέχεια αλευρώνουμε, και τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.
  • Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι.
  • Συνοδεύονται με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.