Υλικά για σοκολατένιο Lava Cake

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 50 γρ. αλεύρι
  • απλή κρέμα, για το σερβίρισμα

Συνταγή για σοκολατένιο Lava Cake

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνεις απλά 6 μικρές στρογγυλές φόρμες για κέικ.
  • Σε ένα δοχείο, προσθέτεις τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο.
  • Τοποθετείς το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά.
  • Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάς στην αρχή την καστανή ζάχαρη, ενώ, παράλληλα, όσο ανακατεύεις, ρίχνεις τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι.
  • Τοποθετείς το μείγμα αυτό σε διαφορετικό μπολ από το προηγούμενο.
  • Τοποθετείς το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να είσαι έτοιμη να το ψήσεις (τουλάχιστον δέκα λεπτά).
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Παίρνεις το μαχαίρι στο χέρι και κάνεις την χαρακτηριστική σπιθαμή, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη η σοκολάτα.
  • Χρησιμοποιείς λίγη κρέμα, αν το επιθυμείς.