Υλικά για σπανακόρυζο με τομάτα

  • 1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 1 φλ. χυμός ντομάτας, Γκρέκα
  • 3/4 φλ. ρύζι για σούπα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 φλ άνηθος, κομμένος (προαιρετικά)

Συνταγή για σπανακόρυζο με τομάτα

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Αφαιρούμε το καπάκι, καλύπτουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε το καπάκι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί.