Υλικά για σανακόρυζο

  • Σπανάκι 1 1/2 κιλό
  • Ρύζι 1/2 φλυτζάνι καρολίνα
  • Άνηθος 1/2 ματσάκι
  • Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο 1 κούπα
  • Αλάτι-πιπέρι

Συνταγή για σπανακόρυζο

  • Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι που έχουμε κόψει σε μεγάλα μέρη και το έχουμε στραγγίξει, τον άνιθο και αν θέλουμε και έναν κύβο λαχανικών.
  • Βάζουμε νερό όσο να καλύψει το φαγητό μας.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.