Υλικά για μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι

  • 4 μέτριες μελιτζάνες
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 γιαούρτια 0%
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα

Συνταγή για μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι

  • Πλένουμε τις ντομάτες και με το μαχαίρι μας χαράζουμε στο κάτω μέρος τους έναν σταυρό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κρύο νερό με παγάκια.
  • Ταυτόχρονα σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις βράσει τότε ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  • Όταν οι ντομάτες αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, τότε τις βάζουμε αμέσως στο κρύο νερό και τις αφήνουμε 5 περίπου λεπτά.
  • Αμέσως μετά τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τις φλούδες, τις κόβουμε, αφαιρούμε τα σποράκια και τις ψιλοκόβουμε.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις στρώνουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200 C για 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Σε ένα γουόκ βάζουμε 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Μόλις χρυσίσει το σβήνουμε με τις ντομάτες και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Όταν η σάλτσα μείνει με λίγα υγρά, προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
  • Λαδώνουμε με 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε αλατίσει ελαφρά. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και πάνω του απλώνουμε τα 2 γιαούρτια.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200 C.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και απλώνουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι.