Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου με γιαούρτι
7m4qw7piilvv9gnwd8xj
Γεύσεις

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου με γιαούρτι

Μπολονέζ φούρνου σε ατομικά μπολ με εναλλακτική μπεσαμέλ

Υλικά

Ζυμαρικά βίδες 1/2 πακέτο (ή κοχυλάκι ή πένες)
Κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Ντομάτες 2 ψιλοκομμένες
Ντοματοπολτός 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι- πιπέρι-κανέλα
Γιαούρτι 200 γρ
Αυγά 2 τεμ
Κασέρι 150 γρ τριμμένο
Μοσχοκάρυδο λίγο
Ζάχαρη λίγο

Οδηγίες

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό, λίγο ζάχαρη κι αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάει παντού ο κιμάς. Βουτυρώνουμε πυρίμαχα μπολάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα ζυμαρικών. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τα αυγά,το μισό τριμμένο τυρί, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας και σκεπάζουμε με το μείγμα αυτό τα μπολάκια μας. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα