Υλικά για κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά

  • 3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ
  • 1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο)
  • 10 φλιτζάνια του εσπρέσσο κοτόζουμο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο αγελάδος
  • 15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
  • 1 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Συνταγή για κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κοτόζουμο, το σαφράν, το καρότο, το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να χυλώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, τη γραβιέρα και το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.