Σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα
Με κουβερτούρα
Μια υπέροχη καρυδόπιτα με σοκολάτα, εύκολη και λαχταριστή
    Υλικά για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα
Για το σιρόπι- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 450 ml νερό
 - Φλούδες από 1 λεμόνι
 - 1 ξύλο κανέλας
 
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
 - 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 4 μεσαία αυγά
 - 150 ml γάλα πλήρες
 - 1 βανίλια
 - 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 - 1 κ.γ. κανέλα
 - 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
 - 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
 - 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
 - 150 γρ. Κουβερτούρα κλασική
 - Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 - Μια συσκευασία Patisserie Cream για την επικάλυψη
 
Συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα
- Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
 - Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να τα πάρει το μείγμα μας.
 - Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τη βανίλια, τα καρύδια, την κουβερτούρα που έχουμε χοντροκόψει και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό.
 - Τέλος, όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
 - Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25×35 περίπου εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 175-180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
 - Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα και όσο είναι καυτή, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
 - Τέλος σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε το Patisserie Cream που πρώτα έχουμε αφαιρέσει το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί.
 - Αμέσως μετά περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας ομοιόμορφα παντού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
 
            
 En