Υλικά για γαρίδες σαγανάκι

  • 15-20 γαρίδες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 ντομάτες φρέσκιες ή
  • 2 φλιτζ. σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους.
  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά (αν χρησιμοποιούμε).
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες κονκασέ.
  • Τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν κόκκινες οι γαρίδες.
  • Προσθέτουμε την φέτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.