Γίγαντες μαγειρεμένοι με μπύρα
Με φύλλα δάφνης
Με τους γίγαντες με μπύρα θα δημιουργήσετε ακόμα ένα υπέροχο, νηστίσμο γεύμα
Υλικά για γίγαντες με μπύρα
- 500 γρ γίγαντες
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμενες και πολτοποιημενες
- 1 κσ κέτσαπ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο (όχι πολύ ψιλό)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
- Λιγο σέλινο ψιλοκομμένο
- Λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 κουταλιά σουπας μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για γίγαντες με μπύρα
- Έχουμε μουλιασει τους γίγαντες από βραδύς στο νερό.
- Πετάμε το νερό και τους βράζουμε στην χύτρα για 20 λεπτά.
- Μολις εχουν μαλακωσει αρκετά, τους σουρώνουμε τους βάζουμε στο ταψί μας και τους ριχνουμε από πάνω την μπύρα και τους αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Στην συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε την μισή ποσότητα λαδιού, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πρασο,το σκόρδο και το καρότο σε κύβους και το σωτάρουμε να μαραθούν.
- Ύστερα ριχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ και βραζουμε για 10 λεπτά.
- Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε το σέλινο, το μαϊντανό, τη δάφνη, αλατοπιπερωνουμε και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το υλικό μας πάνω από τους γίγαντες, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν και μείνουν με το λαδάκι τους
En