Υλικά για μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Για τον ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κοτόπουλο, 600 -700 γρ.
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ολόκληρο
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • ο χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
Για τη σούπα
  • 1 μεγάλο μαρούλι, λεπτοκομμένο
  • 15 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • ο χυμός από 1-2 λεμόνια (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)

Συνταγή για μαγειρίτσα με κοτόπουλο

  • Σε μια κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το λεμόνι για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  • Στραγγίζουμε τον ζωμό και τον αδειάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα συκωτάκια, το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 18-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε σταδιακά τον λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Παίρνουμε δόσεις ζεστού ζωμού από την κατσαρόλα, αδειάζουμε στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να πάει παντού και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά.
  • Αφήνουμε, την κοτόσουπα με μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο, 5 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.