Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια με μέλι

  • 2 αυγά +1 κρόκος αυγού
  • ξύσμα και χυμό απο 2 μικρά πορτοκάλια
  • 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με μέλι

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το μέλι και τη βανίλια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τζίνζερ, το ξύσμα και το χυμό απο τα πορτοκάλια.
  • Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο κάδο του μίξερ. Χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά μας ένα ένα και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη μας.
  • Σβήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να προθέτουμε αλεύρι και να ανακατεύουμε με το χέρι μας.
  • Μόλις γίνει η ζύμη μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ηρεμήσει για μισή ώρα.
  • Δημιουργούμε πλεξούδες και διάφορα σχέδια με τα χέρια μας και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα πινελάκι, απλώνουμε από πάνω το κρόκο ενός αυγού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά στον αέρα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα φυλασσουμε σε ένα καλά κλειστό κουτί.