Πασχαλινή ρυζοσαλάτα
Με αυγά και φέτα
Το τέλειο συνοδευτικό για να ανοίξετε το πασχαλινό τραπέζι
    Υλικά για πασχαλινή ρυζοσαλάτα
- 1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
 - 2½ φλιτζάνια νερό
 - 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
 - 2 βρασμένα αβγά, σε κυβάκια
 - 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (από βάζο), σε κυβάκια
 - 1 αγγουράκι μικρό, σε κυβάκια
 - 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
 - 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
 - 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
 - ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
 - ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
 - 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
 - ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
 - ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
 - μερικές φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
 - αλάτι, πιπέρι
 
Συνταγή για πασχαλινή ρυζοσαλάτα
- Βάζετε το νερό με το αλάτι να βράσει και προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε το ρύζι για 15 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά.
 - Το σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας και το καπάκι και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
 - Το ξεσκεπάζετε και το ανακατεύετε με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Αφήνετε το ρύζι να κρυώσει.
 - Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα αβγά, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη και τις ελιές.
 - Χτυπάτε καλά το λάδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
 - Το ρίχνετε στο μπολ με το μίγμα.
 - Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε προσεκτικά.
 - Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε ελαφρά τη σαλάτα με πιρούνι.
 - Τη σερβίρετε σε μπολ, γαρνιρισμένη με φέτες λεμονιού.
 - Τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή τη φυλάτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε
 
            
 En