Υλικά για κοτόπουλο με ρούμι και σόγια

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια
  • 300 ml ρούμι, κατά προτίμηση μαύρο
  • 300 ml λεμονοχυμός
  • 300 ml σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • λίγο ελαιόλαδο

Συνταγή για κοτόπουλο με ρούμι και σόγια

  • Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ρούμι και σόγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το ρούμι για 3-4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  • Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί (που να χωράει το κοτόπουλο σε μία στρώση).
  • Τακτοποιούμε στο ταψί το κοτόπουλο.
  • Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη μαρινάδα του και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.