Υλικά για πράσινη σαλάτα με χοιρινή πανσέτα

• 300 γρ. χοιρινή πανσέτα, σε κύβους
• 200 γρ. σπανάκι, κομμένο σε κομματάκια
• ½ μαρούλι, κομμένο σε κομματάκια
• 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
• 1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές λωρίδες
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
• Τοματίνια
• Αλάτι

Για τη σάλτσα

• 1 κ.σ. σαλτσα worcestershire
• 1 κ.σ. ξύδι
• 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.γλ. σουσάμι
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• Πιπέρι

Συνταγή για πράσινη σαλάτα με χοιρινή πανσέτα

• Μοιράζουμε σε τρία μεσαία μπολ το σπανάκι, το μαρούλι, τις πιπεριές, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.
• Σε ένα σέικερ βάζουμε τη σάλτσα worcestershire, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το σουσάμι, το σκόρδο και το πιπέρι.
• Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια πανσέτας και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Προσθέτουμε στα μπολ με τα λαχανικά τις χοιρινές πανσέτες κατευθείαν από το τηγάνι (χωρίς το λάδι).
• Βάζουμε από πάνω το κρεμμυδάκι με τη ρόκα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.