Ομελέτα φούρνου με γεύση πίτσας
Με λουκάνικα σε ροδέλες
Μια λαχταριστή ομελέτα με υλικά της πίτσας
Υλικά για ομελέτα φούρνου με γεύση πίτσας
- 8 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο λουκάνικο γαλοπούλας/κοτόπουλου, κομμένο σε ροδέλες
- 8 φέτες μπέικον
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
- 250γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
- 200ml. κρέμα γάλακτος
- πιπέρι
Συνταγή για ομελέτα φούρνου με γεύση πίτσας
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε λίγο ακόμη.
- Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια.
- Προσθέτετε το ένταμ.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα.
- Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.