Λαχταριστή φριτάτα με λουκάνικο και πιπεριές
Εύκολη συνταγή
Πεντανόστιμη συνταγή για φριτάτα με λουκάνικο και πιπεριές

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο. Θα το φτιάξετε εύκολα με ελαιόλαδο και ξερό θυμάρι.
Υλικά για φριτάτα με λουκάνικο και πιπεριές
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Συνταγή για φριτάτα με λουκάνικο και πιπεριές
- Για να φτιάξουμε τη φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 - 22 εκ. και το τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ξερό θυμάρι και το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά επιπλέον.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από κάτω.
- Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο φούρνο κάτω από καυτό γκριλ, να πήξει και να ροδίσει (αν το χερούλι είναι πλαστικό, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί).
- Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε τη φριτάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Τη σερβίρουμε σε τριγωνικά κομμάτια.
- Συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.