ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πριν 22 λεπτά
Πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού
Με λευκό κρασί
Ένα εύκολο αλλά συνάμα χορταστικό και εντυπωσιακό φαγητό
Υλικά για πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού
- 500 γρ πένες
- 1 φιλέτο χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
- 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο λευκό κρασί
- 300 ml ζωμό κότας
- 100 γρ κρέμα τυριού
- 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν φρέσκο ή 1 κ.τ.γλ. ξερό
- αλάτι και πιπέρι
Συνταγή για πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού
- Βράζουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς.
- Παράλληλα ζεματάμε το μπρόκολο, το κρυώνουμε αμέσως ρίχνοντάς το παγωμένο νερό και το σουρώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από το μπρόκολο, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πέννες και τα φιλετάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, δένουμε το φαγητό με την κρέμα τυριού, και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα ραντίζοντας με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι, και προαιρετικά τριμμένο τυρί.
En