Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας
Λαχταριστή πίτα
Μια υπέροχη, αλμυρή κολοκυθόπιτα με τριμμένο κολοκύθι, κρεμμύδι, φέτα, ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα
Υλικά για κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας
- 8 φύλλα κρούστας
- 4 κολοκύθια, περασμένα από τον τρίφτη στο χοντρό
- 2 αβγά
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
- 200 γρ. ανθότυρο, χοντροσπασμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι (προαιρετικά)
Συνταγή για κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας
- Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και έπειτα προσθέτουμε το κολοκύθι.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τα τυριά.
- Μόλις είναι έτοιμο το κολοκύθι το ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού και το λαδώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε κουταλιές από τη γέμιση και την απλώνουμε στην επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το επόμενο φύλο και το λαδώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια του, ακόμα και στα σημεία που προεξέχουν από το ταψί.
- Προσθέτουμε γέμιση και την ισιώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 3 φορές.
- Τα φύλλα που περισσεύουν τα βάζουμε στην τελευταία στρώση λαδώνοντας τα καλά κάθε φορά.
- Χαράζουμε τα κομμάτια στην επιφάνεια της πίτας. Προσέχουμε να μην φτάσει το μαχαίρι στον πάτο της πίτας για να μην χαραχτούν τα κάτω φύλλα.
- Τέλος, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160°C – τα τελευταία 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.