Μελιτζάνες τηγανιτές: Ένας αγαπημένος μεζές
Ένας τέλειος μεζές
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μελιτζάνες με το κλασικό αλεύρωμα
Υλικά για μελιτζάνες τηγανιτές
- 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για μελιτζάνες τηγανιτές
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια λεκάνη με νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι για 1/2 ώρα, να ξεπικρίσουν, και τις ξεπλένουμε.
- Βάζουμε νερό σε ένα μεγάλο μπολ και σε ένα άλλο ρίχνουμε το αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Με γρήγορες κινήσεις βουτάμε μία-μία τις φέτες μελιτζάνας πρώτα στο νερό και αμέσως μετά στο αλεύρι.
- Τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές να καλυφθούν καλά, τις τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι και τις ξαναβυθίζουμε στιγμιαία στο μπολ με το νερό.
- Αμέσως μετά, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι, λίγες-λίγες κάθε φορά, για να μην πέφτει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και προσεκτικά γιατί θα πιτσιλίσουν.
- Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, για 2 - 3 λεπτά συνολικά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με τον τρόπο αυτό θα κάνουν πιο τραγανή κρούστα από ό,τι αν τις αλευρώναμε απλώς.
En