Την κλασική συνταγή του χαλβά με σιμιγδάλι την συναντούμε σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ωστόσο η προσθήκη σοκολάτας είναι μια πιο πρόσφατη εξέλιξη, που προσδίδει μια πλούσια και γλυκιά γεύση, συνδυάζοντας την παραδοσιακή υφή του χαλβά με την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας. Μια συνταγή που έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές!

Υλικά για σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα


  • 300 γρ. σιμιγδάλι Χοντρό
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 300 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 400 ml νερό
  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. καρύδια

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα


  • Προετοιμάζουμε τα υλικά.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και θρυμματίζουμε τα καρύδια.
  • Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει χρυσαφί, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σταδιακά ρίχνουμε το χυμό και το νερό.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για να ενσωματωθούν τα υγρά στο μείγμα και να πήξει ο χαλβάς.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τον χαλβά σε ατομικά φορμάκια ή σε στρογγυλή φόρμα περίπου 22 εκατοστών.
  • Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε.