Αν θέλετε να φτιάξετε γρήγορα μια υπέροχη μακαρονάδα με βελούδινι κρέμα μανιταριών, τότε δεν έχετε παρα να ακολουθήσετε αυτήν την εύκολη συνταγή για ριγκατόνι με σάλτσα μανιταριών με σκόρδο και αρωματικά βότανα. Είναι ένα φαγητό που ταριάζει σε όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.


Υλικά για ριγκατόνι με σάλτσα μανιταριών

  • 50 γρ. βούτυρο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ριγκατόνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι, Πιπέρι


Συνταγή για ριγκατόνι με σάλτσα μανιταριών


  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα ριγκατόνι και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία, ώστε να μας βγουν al dente.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό βρασμού.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, και καραμελώνουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν όλη την υγρασία τους.
  • Αδειάζουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με κρέμα μανιταριών ζεστά και απολαμβάνουμε.