Κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακοί με φέτα
Λαχταριστή συνταγή
Λαχταριστή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακούς με φέτα και μυρωδικά

Αυτή η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακούς με φέτα είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Θα τους φτιάξετε με άνηθο, μαϊντανό και λίγο αλευράκι και θα τους τηγανίσετε σε μέτρια φωτιά. Είναι ένα υπέροχο σνακ για να συνοδεύσει το γεύμα σας.
Υλικά για κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακούς
- 1 κιλό κολοκύθια
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 250 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1/4 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι + επιπλέον για το πανάρισμα
- 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακούς
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβουμε με τα χέρια μας, για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτό όπου τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα στύβουμε ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τα 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά (για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά). Πρέπει το μείγμα να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι.
- Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνουμε λίγο, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Tους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Συνοδεύουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι και φρυγανισμένο ψωμί.