Με μόλις τέσσερα υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το πολύ εύκολο και λαχταριστό παγωτό σοκολάτας. Πάντα ένα χειροποίητο παγωτό είναι το καλύτερο δροσιστικό για τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού και όχι μόνο.


Υλικά για παγωτό σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα

  • 500 ml (2 1⁄2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
  • 200 γρ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. χοντροτριμμένα μπισκότα oreo σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Συνταγή για παγωτό σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα


  • Για να φτιάξουμε παγωτό σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαν γιαούρτι, δηλαδή να στέκεται στο κουτάλι αλλά χωρίς να γίνει ακόμα σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε 1 κουταλιά από τη χτυπημένη κρέμα με το ζαχαρούχο μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά, ώστε να την αραιώσουμε λίγο και να την κρυώσουμε, και την αδειάζουμε όλη μέσα στο μπολ με την υπόλοιπη κρέμα και το ζαχαρούχο.
  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτοντας και τα τριμμένα μπισκότα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ τάπερ με καπάκι ή σε ένα μεταλλικό μπολ ή άλλο σκεύος που κλείνουμε στο πάνω μέρος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Σερβίρουμε σε μπολ, ποτήρια ή χωνάκια και αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας.