Λαχταριστό παγωτό tiramisu
Καλοκαιρινή γεύση
Δροσερό παγωτό tiramisu για τους λάτρεις της γεύσης tiramisu

Όσοι λατρεύουν τη γεύση του tiramisu, θα εκπλαγούν με αυτήν συνταγή παγωτού. Είναι μια άκρως καλοκαιρινή δημιουργία με τυρί μασκαρπόνε και μπισκότα σαβαγιάρ που θα σας κάνει να θέλετε να απολαύσετε περισσότερα από ένα κομμάτια του γλυκού.
Για το σιρόπι
Για το γαρνίρισμα
2 κουτ. σούπας κακάο
Ετοιμάζετε το σιρόπι
Σύνθεση
Υλικά για παγωτό tiramisu
- 1 κουτί μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια
- 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 κουτ. γλυκού έτοιμο εσπρέσσο
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
Για το σιρόπι
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
Για το γαρνίρισμα
2 κουτ. σούπας κακάο
Συνταγή για παγωτό tiramisu
- Ετοιμάζετε το μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
- Κρατάτε 500 γρ. έτοιμο παγωτό για να φτιάξετε το παγωτό τιραμισού και το υπόλοιπο το βάζετε στην κατάψυξη για να το απολαύσετε ως παγωτό βανίλια.
- Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε με τον καφέ και στη συνέχεια προσθέτετε τα 500 γρ. από το παγωτό.
- Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει λίγο.
Ετοιμάζετε το σιρόπι
- Bάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε για ένα περίπου λεπτό.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον καφέ και το κονιάκ.
Σύνθεση
- Βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο τσέρκι.
- Από πάνω βάζετε το μισό παγωτό και την λιωμένη κουβερτούρα που περιέχεται στη συσκευασία του παγωτού.
- Βάζετε άλλη μια στρώση σιροπιασμένα σαβαγιάρ και το υπόλοιπο παγωτό.
- Τοποθετείτε στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
- Αφαιρείτε το τσέρκι και γαρνίρετε με το κακάο, αφού το κοσκινήσετε.