Ρυζόγαλο: Η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς
Αγαπημένο γλυκό
Μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι μια αγαπημένη συνταγή γιατί πάντα θα μας θυμίζει την μαμά ή τη γιαγιά μας. Αν θέλεις να φτιάξεις το πιο πηχτό και κρεμώδες ρυζόγαλο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες, ακολούθησε αυτήν την εύκολη συνταγή με το μυστικό για την τέλεια υφή.
Υλικά για ρυζόγαλο
- 1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση ρύζι για γλυκά, όπως το γλασέ)
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ανάλογα με τη γλυκύτητα που θέλεις)
- 1/2 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ (για να γίνει πηχτό)
- 1 πρέζα αλάτι
Συνταγή για ρυζόγαλο
- Βάλε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με το νερό και βράσε το για 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό.
- Ανακάτεψε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Ρίξε το γάλα στην κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι και ανακάτεψε.
- Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει
- Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο γάλα και ανακάτεψε να γίνει ομοιογενές.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο και συνέχισε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Ρίξε τη ζάχαρη και τη βανίλια (αν τη χρησιμοποιείς) και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Μόλις το ρυζόγαλο πήξει και αποκτήσει την επιθυμητή υφή, σβήσε τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρεις.
- Αν θέλεις, πασπάλισε με κανέλα ή γαρνίρισε με ξηρούς καρπούς για έξτρα γεύση.