Τσιπούρα στο φούρνο: Το πιο καλοκαιρινό φαγηρό
Καλοκαιρινό έδεσμα
Υπέροχη συνταγή για τσιπούρα στο φούρνο

Η τσιπούρα στο φούρνο είναι ένα λαχταριστό έδεσμα του Καλοκαιριού. Συνήθως την απολαμβάνουμε σε ταβερνάκια δίπλα από το κύμα σε μια ωραία, ελληνική παραλία, αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να την ψήσουμε και μόνοι μας, με τα χεράκια μας στην κουζίνα μας;
Υλικά για τσιπούρα στο φούρνο
- 4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες
- 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
Συνταγή για τσιπούρα στο φούρνο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Βάζουμε τις τσιπούρες και ανάμεσά τους τις σκελίδες σκόρδου τον μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά.