Εύκολο παγωτό παρφέ βανίλια
Για τους λάτρεις του παρφέ
Λαχταριστή συνταγή για πολύ εύκολο παγωτό παρφέ βανίλια

Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια θα το δημιουργήσετε με αυτή τη συνταγή. Θα χρειαστείτε ξηρούς καρπούς, ζαχαρούχο γάλα και κεράσια ζαχαρόπηκτα, ώστε να φτιάξετε με τα χεράκια σας ένα παγωτό για τους λάτρεις του παρφέ. Είναι πολύ δροσερό και έχει υπέροχη γεύση.
Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Υλικά για το παγωτό
Για τους ξηρούς καρπούς
Για το παγωτό
Υλικά για παγωτό παρφέ βανίλια
Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
- 80 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. Ψημένα φουντούκια
- 50 γρ. Ψημένα φιστίκια Αιγίνης
Υλικά για το παγωτό
- 500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,κρύα
- 400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα, κρύο
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 75 γρ. Κεράσια ζαχαρόπηκτα
- 75 γρ. Ανάμεικτοι ζαχαρόπηκτοι κύβοι φρούτων
Συνταγή για παγωτό παρφέ βανίλια
Για τους ξηρούς καρπούς
- Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε κοντά στις εστίες, για τη συνέχεια.
- Σε ένα κατσαρολάκι απλώνουμε στη βάση του ομοιόμορφα τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αμέσως μέσα τα φουντούκια μαζί με τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε με κοκκάλινη κουτάλα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
- Απλώνουμε στο ταψί τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε σε δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία, για 30 λεπτά να κρυώσει.
- Τα προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.
- Τα αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
Για το παγωτό
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά και να στέκεται.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ τα ζαχαρόπηκτα κεράσια, κομμένα σε μικρά κομμάτια, τους ανάμεικτους ζαχαρόπηκτους κύβους φρούτων, μαζί με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε κάνοντας 2-3 κινήσεις με μια μαρίζ, ώστε να μην χάσουμε το αφράτεμα και να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Στρώνουμε με μεμβράνη σταυρωτά το εσωτερικό από μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30x11 εκ. αφήνοντας τις άκρες να περισσεύουν αρκετά.
- Μεταφέρουμε στο εσωτερικό της φόρμας το μείγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το καλύπτουμε από πάνω με τη μεμβράνη που αφήσαμε να προεξέχει.
- Βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει για 5 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για ένα βράδυ.
- Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου.