Γλυκό του κουταλιού σύκο
Καλοκαιρινή απόλαυση
Το γλυκό του κουταλιού σύκο είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό

Το γλυκό του κουταλιού σύκο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του Καλοκαιριού. Έχει διαίτερη γεύση και αρέσει σε όλους. Θα το φτιάξετε με την ακόλουθη διαδικασία που θα σας βοηθήσει βήμα -βήμα να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Υλικά για γλυκό του κουταλιού σύκο
- 1 κιλό σύκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 φλιτζ. νερό
- Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- Χυμός από 2 λεμόνια
Συνταγή για γλυκό του κουταλιού σύκο
- Πλένετε καλά τα σύκα για να φύγει το γάλα που θα έχουν βγάλει.
- Με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε λίγο το κοτσάνι και αφαιρείτε το σκούρο σκληρό σημάδι που έχουν από την κάτω μεριά, αφαιρώντας και βγάζοντας τυχόν σποράκια που θα υπάρχουν.
- Βράζετε τα σύκα σε μπόλικο νερό, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, για 5-10’ περίπου.
- Σουρώνετε τα σύκα, τα ξεπλένετε και τα ξανασουρώνετε.
- Επειτα τα βάζετε σε μπολ με νερό που έχετε ρίξει το χυμό από 2 λεμόνια και τα αφήνετε να σφίξουν για 2- 3 ώρες.
- Στη συνέχεια τα σουρώνετε καλά.
- Βάζετε σε κάθε σύκο από ένα αμύγδαλο.
- Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη να βράσει.
- Οταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε μέσα τα σύκα.
- Τα βράζετε στο σιρόπι γύρω στα 10-15 λεπτά (ξαφρίζετε αν χρειάζεται), σβήνετε τη φωτιά, αποσύρετε και τα αφήνετε εκεί όλη νύχτα.
- Την άλλη μέρα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ξαναβράζετε το γλυκό, μέχρι να δέσει το σιρόπι.