Οι φλογέρες με τυρί είναι ένα πολύ αγαπημένο και απολαυστικό ορεκτικό που αρέσει σε όλους. Πρόκειται για χειροποίητες φλογέρες με βούτυρο, γιαούρτι και αλεύρι για τη ζύμη και τρία είδη τυριών για τη γέμιση. Θα γεμίσουν το τραπέζι σας!


Υλικά για φλογέρες με τυρί 

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αβγό

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ ανθότυρο
  • πιπέρι

Για τα μπαστούνια

  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αβγό
  • πετιμέζι
  • σουσάμι

Συνταγή για φλογέρες με τυρί 


Για τη ζύμη

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ χοντροσπάμε τη φέτα και το ανθότυρο, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε κορν φλάουρ στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ορθογώνια κομμάτια.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό.
  • Τοποθετούμε 2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης και με ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό περιμετρικά της γέμισης.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες της ζύμης.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα μπαστούνια και τα αλείφουμε με αβγό.
  • Πασπαλίζουμε τα μισά μπαστούνια με σουσάμι και τα υπόλοιπα με πετιμέζι.
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.