Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα
Καλοκαιρινό έδεσμα
Υπέροχο γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα σαν εκείνο της μαμάς

Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε το κλασικό, μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα. Εκείνο που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις της παιδικής σου ηλικίας και θα σας γυρίσει πίσω στα χρόνια. Είναι από αυτά τα γλυκά που δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Μόνο λίγο φαντασία και λίγο κόπο.
Υλικά για μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα
- 1 1/2 πακέτο πτι μπέρ μπισκότα
- 600 ml γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ ζάχαρη
- 80 γρ κόρν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 2 κ.τ.σ ζάχαρη
- 400 νερό ζεστό
- 400 νερό παγωμένο
- φράουλες
Συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος,την βανίλια, την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί και να δέσει. Αποσύρουμε απ τη φωτιά.
- Σε ενα ταψάκι 25χ35 βάζουμε μια στρώση μπισκότα και τα βρέχουμε με λίγο γάλα,στη συνέχεια βάζουμε την επόμενη στρώση και ξαναβρέχουμε (όχι πολύ).
- Απλώνουμε προσεχτικά και σιγά σιγά την κρέμα από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και πατάμε την μεμβράνη να έρθει σε επαφή με την κρέμα, για να μην κάνει πέτσα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα ή για μισή ώρα στην κατάψυξη.
- Σε ενα μπόλ βάζουμε το ζεστό νερό και ρίχνουμε τα 2 φακελάκια ζελέ φράουλα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει,στη συνέχεια βάζουμε το παγωμένο νερό.
- Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
- Αφού εχει πήξει πολύ καλά η κρέμα μας, βάζουμε προσεχτικά και σιγά σιγά το ζελέ από πάνω.
- Βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, αν θέλουμε όταν βάλουμε το ζελέ βάζουμε και φέτες με φράουλα.