Η σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά κοκτέιλ. Μας προσφέρει δροσιά, αλλά και μια ιδιαίτερη γεύση με βάση το τζίντζερ. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ που δεν θέλει βράσιμο και θα έχετε το απόλυτο αναψυκτικό.


Υλικά για σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο

Για τη λεμονάδα

  • 80ml σιρόπι
  • 120ml ανθρακούχο νερό
  • Φύλλα δυόσμου
  • Φέτες λεμονιού

Για το σιρόπι

  • 5ooml χυμό λεμόνι
  • 370gr. ζάχαρη
  • 15gr. τζίντζερ
  • 6 κλωναράκια δυόσμο


Συνταγή για σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, αφήνουμε για μια ώρα να λιώσει η ζάχαρη και κατόπιν ανακατεύουμε με το σύρμα για να διαλυθεί τελείως. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το δυόσμο.
  • Μεταφέρουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και αφήνουμε για 2 ημέρες στο ψυγείο.
  • Για το σερβίρισμα παίρνουμε ένα ποτήρι και το γεμίζουμε με πάγο.
  • Βάζουμε 80ml από το σιρόπι και 80ml ανθρακούχο νερό, φύλλα δυόσμου και μια φέτα λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε