Μοσχομυριστό μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες
Πεντανόστιμη συνταγή
Πεντανόστιμο μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες

Το απόλυτο φαγητό για τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια είναι για πολλούς το μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες. Αποτελεί ένα πιάτο σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας, που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν, καθώς συνδυάζει τη γεύση του κρέατος με τις αγαπημένες μελιτζάνες.
Υλικά για το μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες
- 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο χτένι
- 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 3 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
- 3 σκ. σκόρδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- 2 κύβους Βοδινό ζωμό
- 80 ml κόκκινο κρασί
- 250 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες
- Στον πάγκο εργασίας κόβουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε εν σουρωτήρι να στραγγίσουν για μια ώρα (με το αλάτι θα βγάλουν υγρά)
- Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με μια βαμβακερή πετσέτα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 100 μλ ελαιόλαδο και όταν ανεβάσει θερμοκρασία τηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 100 μλ ελαιόλαδο και όταν ανεβεί η θερμοκρασία τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Σε μια βαθιά χύτρα βάζουμε 50 μλ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά, όταν γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό, βάζουμε και τον πελτέ, τις δάφνες και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κομμάτια του κρέατος και αμέσως σβήνουμε με το κρασί, όταν καεί η αλκοόλη προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη και τον βοδινό ζωμό, προσθέτουμε 1 λίτρο νερο
- Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να χοχλάσει, τότε χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας ανά περιόδους,(αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό ακόμα).
- Στα τελευταία 20 λεπτά βάζουμε και την τηγανιτή μελιτζάνα, το κάνουμε αυτό για να μη παραψηθεί η μελιτζάνα και διαλύσει.
- Όταν δέσει η σάλτσα μας το φαγητό μας είναι έτοιμο.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ένα κομμάτι φέτα.